Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Sałatki i surówki arrow Czerwona kapusta z rodzynkami – sałatka
Czerwona kapusta z rodzynkami – sałatka
Autor : Cecylia Brzostowska – Nagawczyna

Składniki :

  • 1 średnia główka czerwonej kapusty
  • 1 cebula, tłuszcz do cebuli
  • 15 dag rodzynków
  • sok z 1 cytryny
  • cukier do smaku, sól, pieprz

Wykonanie:

Poszatkowaną kapustę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobinki kwasku cytrynowego. Odlać wodę. Rodzynki sparzyć w gorącej wodzie. Pokrojoną w kostkę cebulę usmażyć na tłuszczu. Do kapusty dodać rodzynki, cebulę, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier do smaku. Wymieszać i doprawić.

salatki_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008