Wiosenne roladki z indyka

Liczba osób: 6


Budżet: średni


Czas przygotowania: 60 min.


Poziom: średni


Idealne danie na wiosnę? Roladki z indyka z dodatkiem suszonych pomidorów, aromatycznych przypraw i serów!

Sposób przygotowania:

Filet z indyka pokroić w plastry, robić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem oraz natrzeć 1 łyżką zalewy z suszonych pomidorów.

Farsz: na patelni roztopić masło z oliwą, dodać startą cebulę, czosnek i tymianek. Smażyć przez chwilę. Następnie dodać startą cukinię i smażyć przez 5 minut, aż cukinia odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki i ostudzić. Farsz wymieszać z tartą mozzarellą i parmezanem.

Na plastry mięsa nakładać: pasek nadzienia z cukinii, na wierzchu ułożyć pokrojoną w kosteczkę fetę, suszone pomidory i po listku mięty. Roladki zawijać za pomocą wykałaczek. Włożyć je do naczynia żaroodpornego, posmarować resztą zalewy z suszonych pomidorów i obłożyć przekrojonymi pomidorkami. Na dno naczynia wlać 5 łyżek wody lub białego wina. Roladki piec w 200 stopniach C piec przez 40 minut. Podawać z podpieczonymi pomidorkami oraz dekorować listkami mięty.