Tortilla meksykańska z rukolą

Liczba osób: 4


Budżet: średni


Czas przygotowania: 45 min.


Poziom: łatwe


Ktoś ma ochotę na meksykańskie smaki? Mamy dla Was super przepis na tortillę meksykańską z samymi pysznościami!

Sposób przygotowania:

Czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać mięso z przyprawami: oregano, wędzoną paprykę, solą i pieprzem. Chwilkę podsmażyć, dodać odcedzoną kukurydzę i fasolę. Dołożyć pokrojoną papryczkę chili i gałązki rozmarynu. Całość zalać pomidorami z puszki. Wymieszać i dusić przez około 30 minut. W razie potrzeby doprawić.

Pomidory pokroić w kostkę. Placki tortilli podsmażyć na patelni, posypać serem mozzarella i układać rukolę, następnie farsz ze świeżymi pomidorami. Gotowe tortille złożyć na pół i podawać z ćwiartkami limonki.