Sałatka z pomidorkami i mozzarellą


Liczba osób: 3-4

Budżet: tanie

Czas przygotowania: 15 min.

Poziom: łatwe
Składniki
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- opakowanie sera mozzarella kulki
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 100 g świeżego szpinaku
- 50 g rukoli
- sól, pieprz
Mozzarella, oliwa z oliwek i pomidory – razem z nami podróżuj kulinarnie prosto do pięknej Italii!
Sposób przygotowania:
Pomidorki umyć i przekroić na połówki. Szpinak i rukolę opłukać, wysuszyć i wyłożyć do dużej miski. Kulki mozzarelli wymieszać z pomidorkami i wysypać na sałatę. Zioła prowansalskie połączyć z oliwą z oliwek i octem balsamicznym, tak przygotowanym sosem polać sałatkę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Sałatka najlepiej smakuje z chrupiącymi tostami.