Sałatka Nicejska

Liczba osób: 2


Budżet: średni


Czas przygotowania: 30 min.


Poziom: łatwe


Ulubiona sałatka z tuńczykiem i jajkiem, idealna na przyjęcia – świeża i bardzo smaczna.

Sposób przygotowania:

Sałatę rzymską umyć i osuszyć, następnie pokroić w mniejsze kawałki i ułożyć w misce. Jajka ugotować na półtwardo, obrać i przekroić na połówki. Następnie ułożyć je na sałacie. Ugotować fasolkę szparagową w osolonej wodzie. Do sałatki dodać przestudzoną fasolkę, tuńczyka (odsączonego z oleju) i pokrojone pomidorki. Dołożyć pokrojoną w ósemki cebulę i opcjonalnie czarne oliwki. Przygotować sos: wszystkie składniki wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Gotową sałatkę polać sosem. Smacznego!