Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami i serem
Liczba osób: 4-5
Budżet: średni
Czas przygotowania: 50 min.
Poziom: średni
Składniki
- 5 płatów schabu wieprzowego bez kości
- 3 gałązki natki pietruszki
- słoik suszonych pomidorów
- 1 ser mozarella
- 2 łyżki suszonego cząbru
- olej
- 2 ząbki czosnku
- nitka do zwinięcia rolad
- 2 rękawy do pieczenia mięsa
- sól, pieprz
Takie połączenia smaków lubimy – tym razem proponujemy pyszne roladki schabowe z suszonymi pomidorami i serem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Schab umyć i osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Mięso włożyć do miski i wetrzeć w nie starty czosnek i zalać olejem, tak aby całkowicie zakryć mięso. Schab wstawić do lodówki na 6 godzin.
Zamarynowane mięso rozbić na kotlety. Natkę pietruszki posiekać, ser pokroić w małe plastry. Na każdy filet ułożyć 1 łyżkę pietruszki, na nią 2 suszone pomidory, następnie plasterek sera, zawinąć mięso w roladkę. Mocno owinąć nitką i posypać suszonym cząbrem. Włożyć do rękawa do pieczenia. Piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C.