Rolada schabowa z warzywami

Liczba osób: 4


Budżet: średni


Czas przygotowania: 115 min.


Poziom: średni


Tradycyjnie najlepsza – pyszna rolada ze schabu, zawijana z warzywami, to doskonały pomysł na obiad!

Sposób przygotowania:

Schab przekroić wzdłuż, ale nie do końca i lekko go rozbić. Mięso przyprawić solą i pieprzem. Płat, na którym będzie rozłożony farsz, posmarować musztardą. Farsz: posiekaną w kostkę cebulę zeszklić na oliwie. Drobno pokroić pora, paprykę i bakłażana. Pieczarki pokroić w plasterki. Warzywa dołożyć do cebuli i chwilę podsmażać, aż będą miękkie. Pod koniec przyprawić i dodać starty ser. Gotowy farsz rozłożyć na płacie mięsa posmarowanym musztardą i zawinąć w roladę za pomocą sznurka kuchennego. Roladę natrzeć startym czosnkiem i przyprawami. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Schab przełożyć do rękawa do pieczenia, skropić oliwą i piec przez 1,5 godziny. Pokrojony w plastry schab podawać z pieczonymi ziemniaczkami i świeżą sałatką.

Smacznego!