Pieczona ciecierzyca

Liczba osób: 4-5


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 30 min.


Poziom: łatwe


Chrupiąca i zdrowa przekąska? Polecamy pieczoną ciecierzycę w otoczeniu oliwy z oliwek i ulubionych ziół!

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę opłukać i dokładnie wysuszyć na papierowym ręczniku. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C z funkcją termoobiegu. Ciecierzycę równo wysypać na blachę włożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec przez 15 minut. Oliwę z oliwek wymieszać z przyprawami. Ciecierzycę wyjąć z piekarnika i wymieszać z przygotowanymi przyprawami. Blachę z cieciorką jeszcze raz wstawić do piekarnika i ponownie piec przez 15 minut, aż będzie chrupiąca. Gotową przestudzić i wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

 

Tak przygotowana ciecierzyca to idealna fit przekąska – zdrowa i smaczna! Przyprawy można dodawać według smaku.