Papryka faszerowana

Liczba osób: 4


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 70 min.


Poziom: łatwe


Nie masz pomysłu na obiad? To może coś nowego, oryginalnego i bardzo smacznego? Polecamy przepis na faszerowane papryki mięsem mielonym, ryżem i fetą!

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać posiekany czosnek, po chwili dołożyć mięso mielone i obsmażyć. Pod koniec dodać natkę pietruszki i doprawić przyprawami. Wymieszać. Ryż ugotować na półtwardo i ostudzić. Papryki wydrążyć z gniazd nasiennych. Farsz wymieszać z ryżem, a następnie delikatnie połączyć z pokrojoną w kostkę fetą, tak, aby się nie rozpadła. Papryki wypełnić farszem, skropić oliwą i zamknąć odkrojonym wierzchem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach C przez 40 minut.