Ogniste żeberka na grilla

Liczba osób: 3


Budżet: średni


Czas przygotowania: 70 min. + 6 h marynowania


Poziom: łatwe


Czas na GRILLOVE i ogniste żeberka! Razem z nami zostań mistrzem grilla!

Sposób przygotowania:

Żeberka pokroić na mniejsze porcje, przełożyć je do garnka i zalać zimną wodą. Dodać przyprawy i gotować około 30 minut. Mięso wyjąć i ostudzić. Papryczki chili przekroić wzdłuż i usunąć nasiona. Cebulę, czosnek i papryczki drobno posiekać oraz połączyć ze składnikami marynaty. Żeberka wymieszać z marynatą, aby każdy kawałek mięsa był przykryty. Odstawić na około 6 godzin do lodówki. Żeberka układać na tackach do grillowania i piec na grillu przez 25-30 minut, co jakiś czas obracając i smarując marynatą. Żeberka dekorować świeżym tymiankiem i podawać z pieczonymi ziemniaczkami.