Migdałowy kurczak na słodko

Liczba osób: 1-2


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 20 min.


Poziom: łatwy


Może kurczak na słodko? Proponujemy pyszny filet z kurczaka w płatkach migdałów!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Kurczaka pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem. Filety zamoczyć w mleku, następnie w roztrzepanym jajku. Kurczaka obtoczyć w mielonych migdałach pomieszanych z płatkami migdałów. Smażyć na oleju przez 3 minuty z każdej strony. Na resztę oleju wsypać ½ szklanki migdałów, delikatnie je grillować, aż będą chrupiące.

Przygotować sos – majonez wymieszać z jogurtem, startym czosnkiem, solą, pieprzem i posiekaną pietruszką. Danie polać sosem i posypać grillowanymi migdałami. Podawać z sałatką.