Makaron z pieczarkami i rukolą

Liczba osób: 2-3


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 30 min.


Poziom: łatwe


Sprawdzony i pyszny makaron z pieczarkami oraz rukolą to szybki przepis na smaczny obiad!

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać pokrojoną na drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Dodać je do cebuli i czosnku, chwilę podsmażać, aż się zarumienią. Śmietanę wymieszać z serkiem i wyłożyć ją na patelnię, całość delikatnie mieszać do powstania gładkiego sosu. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Gotowy makaron wyłożyć na patelnię, całość wymieszać, następnie dodać rukolę i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Makaron doprawić do smaku, wyłożyć na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki.