Kurczak po toskańsku

Liczba osób: 2


Budżet: średni


Czas przygotowania: 60 min.


Poziom: łatwe


Idealna kompozycja smaków, czyli kremowy kurczak ze szpinakiem i suszonymi pomidorami!

Sposób przygotowania:

Kurczaka pokroić na małe filety, delikatnie robić, zamarynować w przyprawach, oleju z suszonych pomidorów, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać drugą łyżkę oleju i smażyć kurczaka przez około 5 minut. Dodać pokrojony czosnek, podsmażyć i wlać wino. Gotować aż odparuje. Na koniec dodać pokrojone suszone pomidory, śmietanę i bulion, gotować do zagęszczenia sosu i dołożyć szpinak. Zdjąć z ognia, gdy szpinak zwiędnie. Przyprawić solą i pieprzem. Gotowego kurczaka podawać z makaronem tagliatelle i posypać startym parmezanem.