Kotlety schabowe w pomarańczach

Liczba osób: 4


Budżet: średni


Czas przygotowania: 40 min.


Poziom: łatwe


Pieczone w pomarańczach kotlety schabowe z kością to nasza propozycja na smaczny obiad!

Sposób przygotowania:

Mięso natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Kotlety obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju (niewielkiej ilości). Z jednej pomarańczy wycisnąć sok i wymieszać go z winem oraz miodem. Kotlety umieścić w naczyniu żaroodpornym, ułożyć na nich gałązki rozmarynu, tymianku oraz obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki drugą pomarańczę. Kotlety powinny być przykryte marynatą. Kotlety piec w 180 stopniach C przez 25 minut. Można podawać je z ćwiartkami ziemniaków i świeżą sałatką.

 

Smacznego