Kotleciki z kurczakiem

Liczba osób: 3-4


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 40 min.


Poziom: łatwy


Proste, a jakie dobre! Kotleciki z kurczakiem i warzywami to nasz sposób na szybkie danie.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pierś z kurczaka i paprykę pokroić w drobną kostkę. Cukinię i ser gouda zetrzeć na tarce. W misce wymieszać pokrojonego kurczaka, paprykę, cukinię, ser, kukurydzę, natkę pietruszki, 2 jajka i łyżkę mąki ziemniaczanej. Całość doprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z wymieszanych składników formować małe kotleciki, gotowe ułożyć na blasze. Następnie wstawić je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez około 30 minut. Kotleciki można podawać z ryżem, sosem czosnkowym i warzywami.