Kieszonki ze szpinakiem

Liczba osób: 2-3


Budżet: średni


Czas przygotowania: 40 min.


Poziom: łatwe


Czy może być lepsze połączenie niż kurczak i szpinak z kremowym serkiem ricotta?

Sposób przygotowania:

 

Filety natrzeć solą i pieprzem. Wzdłuż filetów zrobić kieszonki. Mrożony szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć wodę. Świeży umyć i osuszyć. W garnku rozgrzać masło, dodać pokrojony w plasterki czosnek, następnie szpinak i podsmażyć. Szpinak przełożyć do miski, dodać ser ricotta, parmezan i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Filety obficie nadziać farszem (można spiąć je wykałaczkami) i smażyć na oliwie z każdej strony, aż się zarumienią. Pod koniec przykryć je pokrywką i dusić przez 3 minuty. Kieszonki posypać parmezanem, podawać z pieczonymi ziemniaczkami, świeżą sałatką i dipem czosnkowym.