Jesienne szaszłyki z dynią i kurczakiem

Liczba osób: 4


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 40 min. + 3h marynowania


Poziom: łatwe


Idealne dla miłośników jesiennych smaków — szaszłyki z dynią, kurczakiem i papryką w aromatycznych przyprawach!

Sposób przygotowania:

Kurczaka, cukinię, paprykę i obraną dynię pokroić w kostkę. Cebulę pokroić na ćwiartki, papryczkę pozbawić pestek i drobno posiekać. Wszystko przełożyć do dużej miski, doprawić solą, pieprzem i dodać resztę przypraw. Polać oliwą i wymieszać. Marynować około 3 godziny. Składniki nadziewać na patyczki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić sokiem z cytryny i polać miodem. Piec przez około 20-25 minut w 180 stopniach C. Szaszłyki w połowie czasu warto obrócić na drugą stronę. Podawać z sosem tzatziki.