Hawajskie Burgery z grilla

Liczba osób: 4


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 35 min.


Poziom: łatwe


Poczuj smak wakacji i przygotuj Hawajskiego burgera! Pyszna propozycja na grilla!

Sposób przygotowania:

Cebulę drobno posiekać i smażyć na 1 łyżeczce oliwy. Po chwili dodać czosnek, smażyć aż zmięknie. Cebulę i czosnek wymieszać z mięsem mielonym. Dodać jajko, musztardę, resztę oliwy i przyprawy. Dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Rozgrzać grill. Kotleciki rozłożyć na tacce grillowej i piec po 4 minuty z każdej strony. Na drugiej tacce opiekać plastry ananasa i bułki hamburgerowe. Na górnej połówce bułki ułożyć po plasterku sera. Z jogurtu i startego czosnku przygotować sos czosnkowy. Na bułkach układać liście sałaty, posmarować je sosem, położyć kotleciki z indyka, plastry ananasa, krążki cebuli i przykryć drugą połówką bułki ze stopionym serem.