Filet z indyka w orzechowym sosie

Liczba osób: 2


Budżet: średnie


Czas przygotowania: 35 min.


Poziom: łatwe


Kremowy i oryginalny smak — taki jest filet z indyka w sosie z masłem orzechowym, mlekiem kokosowym i imbirem! Spróbuj czegoś nowego!

Sposób przygotowania:

W rondelku wymieszać mleko kokosowe, masło orzechowe, bulion i chwile podgrzewać do połączenia składników. Dodać starty czosnek i imbir oraz cukier wraz z przyprawami. Na rozgrzanym oleju smażyć pokrojonego w średnią kostkę indyka. Skropić sokiem z cytryny, dodać posiekaną cebulę i startą na tarce marchewkę. Smażyć aż mięso będzie miękkie oraz zarumienione. Pod koniec dodać sos i wymieszać. Przez chwilę podgrzewać. Podawać z ryżem jaśminowym. Gotowe danie posypać szczypiorkiem i posiekanymi orzeszkami.