Czekoladowe pancakes

Liczba osób: 4


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 25 min.


Poziom: łatwe


Czekoladowe puszyste placuszki z polewą i owocami –  proste do wykonania i idealne na pyszne śniadanie!

Sposób przygotowania:

Jajka, jogurt i 3 łyżeczki oleju połączyć za pomocą trzepaczki lub widelca. Dodać mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia, delikatnie zmiksować. Odstawić ciasto na 15 minut. Rozgrzać patelnię, posmarować ją równomiernie olejem kokosowym lub zwykłym, wykładać po 2-3 łyżki ciasta na patelnię i smażyć po 2 minuty z każdej strony.

Przygotować polewę: w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, wymieszać ją z masłem i śmietanką, aż powstanie gładka masa.

 

Gotowe naleśniki podawać z polewą czekoladową i ulubionymi owocami.