Burgery z indyka i cukinii

Liczba osób: 5-6


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 20 min.


Poziom: łatwe


Fit burger z indykiem i cukinią – zdrowe i dobre!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do mięsa dodać 1 łyżkę wody, wyrobić je ręką. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę. Dodać starty czosnek, kmin rzymski, oregano i smażyć przez 1 minutę. Dodać 1 łyżkę oliwy i startą na tarce cukinię. Smażyć przez 3 minuty. Całość przestudzić, dodać do mięsa, doprawić pietruszką, solą i pieprzem, wyrobić kotleciki. Rozgrzać patelnię, obtoczyć burgery w oliwie i obsmażyć z każdej strony przez 3 minuty.

Propozycja podania: jako burger w bułce z sałatką, warzywami i sosem czosnkowym lub z ryżem i sałatką.