Awokado nadziewane fetą i granatem
![](https://hitpol.pl/wp-content/uploads/2019/02/450-x-300-drugie1-1.png)
![](https://hitpol.pl/wp-content/themes/hitpol/img/12_39.jpg)
Liczba osób: 2
![](https://hitpol.pl/wp-content/themes/hitpol/img/12_41.jpg)
Budżet: średni
![](https://hitpol.pl/wp-content/themes/hitpol/img/12_43.jpg)
Czas przygotowania: 20 min.
![](https://hitpol.pl/wp-content/themes/hitpol/img/12_45.jpg)
Poziom: średni
Składniki
- 2 awokado
- 1 cytryna
- 100 g sera feta
- 1 pomidor
- ½ świeżego ogórka
- kilka listków świeżej mięty
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- kilka pestek owocu granatu
- sól, świeżo zmielony pieprz
Może zdrowa przekąska? Polecamy awokado faszerowane lekką sałatką z fetą, pomidorami i granatem!
Sposób przygotowania:
Awokado umyć, przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć pestki. Łyżeczką wydrążyć miąższ, pozostawiając około 3 cm przy skórce. Awokado polać sokiem z cytryny. Fetę pokroić w kostkę. Ogórka i pomidora pokroić w cienkie plasterki. W misce wymieszać fetę, warzywa, rozdrobnione listki mięty, oliwę, kilka pestek owocu granatu. Całość przyprawić solą i pieprzem oraz delikatnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem wypełnić wydrążone awokado. Wierzch można ozdobić dodatkowo listkami mięty.