Szaszłyki drobiowe z papryką i cukinią

Liczba osób: 4-5


Budżet: średni


Czas przygotowania: 1 h


Poziom: łatwy


Sprawdzony pomysł na przekąskę z grilla? Szaszłyki z kurczakiem, papryką i cukinią!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przed grillowaniem patyki do szaszłyków namoczyć w wodzie, aby później nie paliły się na grillu. Kurczaka, boczek, cukinię i paprykę pokroić w kostkę, a cebulę na 4 ćwiartki. Pozbawioną pestek papryczkę chili drobno posiekać.  Wszystko przełożyć do miski, przyprawić solą i pieprzem według smaku. Resztę przypraw wymieszać z oliwą i winem. Tak przygotowaną marynatą zalać składniki, wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu składników nabijać je na przemian na patyki. Szaszłyki grillować przez około 15 minut, od czasu do czasu je przewracając. Następnie pod koniec skropić je sokiem z cytryny.