Wielkanocne roladki z chrzanem

Liczba osób: 4


Budżet: średni


Czas przygotowania: 50 min.


Poziom: łatwe


Idealne na świąteczny, wielkanocny obiad – sprawdź pyszny przepis na roladki schabowe z chrzanem w sosie musztardowym!

Sposób przygotowania:

Schab lekko rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać i zmiksować z chrzanem. Farsz dzielimy po równo na 4 części i nakładamy na plastry. Brzegi mięsa zawinąć do środka, następnie schab zawijać w roladki. Każdą roladkę zawinąć w plaster szynki parmeńskiej. Roladki w razie potrzeby spiąć wykałaczkami. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym obok siebie, posmarować oliwą i piec je przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

W tym czasie przygotować sos musztardowy. Masło rozpuścić na patelni, dodać bulion i dusić na małym ogniu przez kilka 4-5 minut. Dodać musztardę, mąkę roztrzepaną z kilkoma łyżkami bulionu (w osobnej miseczce) i śmietanką. Dusić przez jeszcze 2 minuty, cały czas mieszając. Przyprawić solą i pieprzem.

Gotowe roladki podawać z sosem musztardowym oraz ziemniaczkami z masłem i koperkiem.

Smacznego!