Roladki z kurczaka z brokułami

Liczba osób: 2


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 45 min.


Poziom: łatwe


Szukasz pomysłu na obiad? Łap przepis na pyszne roladki z kurczaka z brokułami i szpinakiem!

Sposób przygotowania:

 

Brokuły ugotować al dente. Szpinak podgrzewać w garnku do rozmrożenia. Dodać do niego przeciśnięty na tarce czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Ostudzić. Suszone pomidory zmiksować z dodatkiem przecieru. Filety przeciąć wzdłuż na dwie części – tak, aby uzyskać 4 kotlety tej samej wielkości. Lekko rozbić je tłuczkiem. Przyprawić: słodką papryką, kurkumą, solą, pieprzem i oregano.

Każdy filet posmarować pastą z suszonych pomidorów. Brokuły rozdzielić na mniejsze różyczki. Na wierzch ułożyć plaster sera żółtego, różyczki brokułów i paprykę pokrojoną w słupki. Zwinąć mięso w roladkę. Każdą z nich zanurzyć w ubitym białku, obtoczyć w drobno posiekanych orzechach i układać w naczyniu żaroodpornym. Piec w 180 stopniach C przez 30 minut.

 

Roladki można podawać z purée z ziemniaków i sałatką colesław.

 

Smacznego!