Domowe ravioli z mięsem

Liczba osób: 4


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 60 min.


Poziom: średni


Może na odmianę domowe ravioli z mięsem i pieczarkami! Z roztopionym masłem jest przepyszne!

Sposób przygotowania:

Ciasto: do mąki wbić jajka, dodać sól i zagnieść na gładkie ciasto. Odłożyć do lodówki na godzinę. Farsz: na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę, czosnek i pieczarki. Całość dusić przez 5 minut. Dodać mięso i smażyć przez 10-15 minut. Przyprawić tymiankiem, solą, pieprzem i ostudzić. Do farszu dodać jajko i wymieszać. Ciasto podzielić na 4 części, cienko rozwałkować i posmarować jajkiem. Układać po łyżeczce farszu w odstępach 2 cm. Całość nakryć drugim płatem, po bokach zlepić obie warstwy i wycinać kwadratowe lub okrągłe ravioli. W garnku zagotować osoloną wodę i partiami wkładać ravioli. Gotować przez 1 minutę po wypłynięciu ich na powierzchnię.

Ravioli można podawać z masłem i podsmażonymi pieczarkami.