Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Liczba osób: 6


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 30 min.


Poziom: łatwe


Hit każdej imprezy – warstwowa sałatka z tuńczykiem na każdą okazję! Pyszna i sprawdzona!

Sposób przygotowania:

Warstwowo układać w szklanej misce:

– na dno miski wyłożyć tuńczyka razem z olejem,

– ser żółty starty na tarce na dużych oczkach,

– wcześniej ugotowaną marchew, startą na tarce na dużych oczkach (ostudzoną),

– cienką warstwę majonezu,

– wcześniej drobno pokrojoną cebulę,

– białka jajek starte na tarce na grubych oczkach,

– cienką warstwę majonezu,

– żółtka jajek starte na tarce na drobnych oczkach.

 

Każdą z warstw można przyprawić do smaku pieprzem i solą. Sałatkę najlepiej przygotowywać zaraz przed podaniem.