Warstwowa sałatka z tuńczykiem
Liczba osób: 6
Budżet: tanie
Czas przygotowania: 30 min.
Poziom: łatwe
Składniki
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- 200 g sera żółtego
- 3 marchewki
- 1 cebula
- 4 jajka
- 250 ml majonezu
- sól, pieprz
Hit każdej imprezy – warstwowa sałatka z tuńczykiem na każdą okazję! Pyszna i sprawdzona!
Sposób przygotowania:
Warstwowo układać w szklanej misce:
– na dno miski wyłożyć tuńczyka razem z olejem,
– ser żółty starty na tarce na dużych oczkach,
– wcześniej ugotowaną marchew, startą na tarce na dużych oczkach (ostudzoną),
– cienką warstwę majonezu,
– wcześniej drobno pokrojoną cebulę,
– białka jajek starte na tarce na grubych oczkach,
– cienką warstwę majonezu,
– żółtka jajek starte na tarce na drobnych oczkach.
Każdą z warstw można przyprawić do smaku pieprzem i solą. Sałatkę najlepiej przygotowywać zaraz przed podaniem.