Zielona pasta z awokado
Liczba osób: 4
Budżet: tanie
Czas przygotowania: 20 min.
Poziom: łatwe
Składniki
- 1 awokado
- garść świeżego szczypiorku
- garść świeżej pietruszki
- ziarna słonecznika
- 2 jajka
- ½ młodej cebuli
- 2 łyżki majonezu
- 4 listki mięty
- sól, pieprz
Zielona, zdrowa pasta z awokado, szczypiorku i pietruszki – idealna na kanapkę lub zarumienioną w piekarniku bagietkę.
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo. Awokado, gotowe jajka i cebulę pokroić na małe kawałki. Umieścić w misce, dodać majonez, pokrojony szczypiorek, pietruszkę, ziarna słonecznika, listki mięty oraz doprawić solą i pieprzem. Całość zmiksować.
Gotową pastę podawać na bagietce lub innym pieczywie – zarumienionym w piekarniku lub jako dodatek do kanapki.