Sałatka z orzechami

Liczba osób: 2


Budżet: średni


Czas przygotowania: 20 min.


Poziom: łatwe


Aromatyczna sałatka z orzechami, żurawiną i oliwkami – prosta, szybka i smaczna!

Sposób przygotowania:

Przygotować dressing: sok z cytryny wymieszać z oliwą, solą i pieprzem. Orzechy uprażyć na suchej patelni, aż lekko się zarumienią. Ser feta pokroić w kostkę, cebulę w krążki, oliwki przekroić na połówki. Marchewkę za pomocą specjalnej obieraczki z ząbkami obierać, tworząc nitki, następnie lekko podsmażyć ją na łyżce oliwy oraz przyprawić solą i pieprzem.

 

Sałatę wrzucić do miski, dodać żurawinę, resztę pokrojonych składników i ostudzoną marchewkę. Całość polać dressingiem i posypać orzechami.