Awokado nadziewane fetą i granatem

Liczba osób: 2


Budżet: średni


Czas przygotowania: 20 min.


Poziom: średni


Może zdrowa przekąska? Polecamy awokado faszerowane lekką sałatką z fetą, pomidorami i granatem!

Sposób przygotowania:

Awokado umyć, przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć pestki. Łyżeczką wydrążyć miąższ, pozostawiając około 3 cm przy skórce. Awokado polać sokiem z cytryny. Fetę pokroić w kostkę. Ogórka i pomidora pokroić w cienkie plasterki. W misce wymieszać fetę, warzywa, rozdrobnione listki mięty, oliwę, kilka pestek owocu granatu. Całość przyprawić solą i pieprzem oraz delikatnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem wypełnić wydrążone awokado. Wierzch można ozdobić dodatkowo listkami mięty.