Makaron z chili i parmezanem
Liczba osób: 2
Budżet: średni
Czas przygotowania: 30 min.
Poziom: łatwe
Składniki
- 200 g makaronu spaghetti
- 2 papryczki chili
- 5 ząbków czosnku
- ½ pęczka natki pietruszki
- starty parmezan
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Dla fanów makaronów mamy coś specjalnego – pyszne spaghetti z chili i parmezanem!
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Drobno posiekać natkę pietruszki i 1 papryczkę chili, czosnek pokroić na drobne plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać czosnek, chili i lekko je podsmażyć na niewielkim ogniu. Odcedzony makaron wyłożyć na patelnię, wymieszać i na końcu dodać natkę pietruszki. Przyprawić solą oraz pieprzem.
Makaron przełożyć na talerze, posypać startym parmezanem i udekorować papryczkami chili.