Pikantne udka z kurczaka

Liczba osób: 3


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 1 h


Poziom: średni


Pikantne podudzia z kurczaka z chili i imbirem to nasz pomysł na udany obiad!

Sposób przygotowania:

Przygotować marynatę: wymieszać miód, ocet, chili w proszku, drobno pokrojoną papryczkę chili, imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i kilka ziaren pieprzu. Pałki kurczaka włożyć do miski i zalać marynatą. Odłożyć na 2 godziny do lodówki. Pałki kurczaka wraz z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 200 stopni C przez 45 minut, aż będą zarumienione. Podczas pieczenia co jakiś czas przewracać mięso i podlewać je powstałym sosem.
Pałki z kurczaka można podawać z ryżem i sałatką.