Indyk z zielonym pesto

Liczba osób: 3-4


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 1 h


Poziom: łatwy


Pyszny filet z indyka otoczony zielonym, bazyliowym pesto to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Filet z indyka pokroić na kilka małych steków i delikatnie je rozbić. Gotowe mięso natrzeć z obu stron solą, pieprzem i grubo posmarować pesto. Całość odłożyć do lodówki na 30 minut. Indyka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, pokropić oliwą z oliwek i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Przygotować sos: jogurt naturalny wymieszać z resztą pesto. Upieczone steki polać sosem i posypać listkami bazylii. Danie można podawać z grillowanymi warzywami i ryżem.