Chrupiąca marchewka z rozmarynem
Liczba osób: 4-5
Budżet: tanie
Czas przygotowania: 30 min.
Poziom: łatwe
Składniki
- 3 młode marchewki
- 4 ząbki czosnku
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki rozmarynu lub kilka gałązek świeżego rozmarynu
- 1 łyżka suszonej bazylii
- ½ łyżeczki soli
Chrupiące słodkie przekąski, czyli marchewki prosto z piekarnika! Polecamy dla miłośników fit przepisów!
Sposób przygotowania:
Marchew umyć, obrać i pokroić w cienkie, długie słupki. Oliwę wymieszać z przyprawami, natrzeć nią marchewki i odstawić na 20 minut. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć równo na nim marchewki i piec przez około 30 minut. Najlepiej smakują na ciepło. Marchewki można podawać z sosem jogurtowym.