Tosty z awokado i jajkiem

Liczba osób: 2


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 15 min.


Poziom: łatwe


Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, zacznij je zdrowo! Polecamy fit tosty z awokado i jajkiem!

Sposób przygotowania:

Awokado obrać, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę. Następnie doprawić go solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Miąższ zmiażdżyć widelcem na gładką masę. Na patelni rozpuścić masło, wbić jajka i smażyć je, aż białka będą ścięte przez około 3-4 minuty. Za pomocą kuchennej szpatułki jajka przełożyć na talerz. Na tej samej patelni zarumienić z obu stron kromki chleba. Gotowy chleb posmarować pastą z awokado, na wierzch wyłożyć po sadzonym jajku, całość posypać posiekaną natką pietruszki i przyprawić solą oraz pieprzem do smaku.