Sałatka z wołowiną

Liczba osób: 4-5


Budżet: średni


Czas przygotowania: 30 min.


Poziom: łatwy


Świeża sałatka z wołowiną, mango i granatem – zainspiruj się kulinarnie!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Steki wyjąć z lodówki i odstawić na 30 minut. Steki smażyć na dobrze nagrzanej patelni grillowej przez 2 minuty z każdej strony. Gotowe steki przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, odstawić, aby odpoczęły. Pamiętać, aby nie nakłuwać mięsa. Wystudzone steki pokroić w paski. Pokroić paprykę, cebulę i pomidorki. Mango odkroić od pestek, naciąć w kratkę. Odkroić kostki miąższu od skórki. Składniki sosu wymieszać. Sałatę wymieszać z warzywami, mango, na wierzch ułożyć plastry wołowiny. Całość posypać granatem i polać sosem winegret.