Roladki z zielonym pesto

Liczba osób: 2


Budżet: średni


Czas przygotowania: 80 min.


Poziom: łatwe


Smaczne i oryginalne roladki z zielonym, aromatycznym pesto z bazylii oraz suszoną żurawiną – pycha!

Sposób przygotowania:

Filet z indyka rozciąć na duży płat, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. W malakserze zmiksować orzeszki, czosnek, bazylię, natkę pietruszki, parmezan z oliwą i sokiem z limonki. Pesto doprawić solą i pieprzem. Żurawinę drobno posiekać. Pesto rozsmarować na płacie mięsa i posypać żurawiną. Filet zawinąć w roladę. Wierzch posmarować masłem, włożyć do rękawa do pieczenia i ułożyć w brytfannie. Piec w 170 stopniach C przez 40 minut.

Upieczoną roladę kroić na mniejsze porcje i podawać z ryżem oraz sałatką z warzywami.