Roladki z suszonymi pomidorami

Liczba osób: 3-4


Budżet: średni


Czas przygotowania: 1 h


Poziom: średni


Pyszne roladki z suszonymi pomidorami, szpinakiem i serem mozzarella to sprawdzony pomysł na danie, które wszystkich zachwyci!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Plastry schabu robić na cieńsze płaty, ok. 1,5 cm grubości. Mięso natrzeć z obydwu stron pieprzem, solą, gałką muszkatołową i oliwą (można użyć zalewy ze słoika z suszonymi pomidorami). Na patelni rozgrzać masło razem ze startym czosnkiem, następnie dodać szpinak, smażyć aż zwiędnie. Szpinak przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na płaty schabu układać: szpinak, posiekane suszone pomidory i starty ser mozzarella. Roladki zawinąć, następnie owinąć je w plastry szynki parmeńskiej i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na wierzch położyć po kawałku masła i piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Roladki podawać z kaszą kuskus i sałatką.