Ramen z wołowiną

Liczba osób: 3


Budżet: średni


Czas przygotowania: 40 min. + 6h bulion


Poziom: średni


Ta japońska zupa z makaronem ramen skradła serca wszystkich smakoszy orientalnych smaków – nasze także!

Sposób przygotowania:

Do garnka wlać 3 litry wody, dodać wołowinę. Marchewkę, pietruszkę, czosnek, imbir obrać i dodać do garnka razem z porem. Dołożyć ziarna pieprzu i sól. Bulion gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 6 godzin. Ugotować jajka na twardo. Grzyby Mun zalać wrzątkiem i zostawić na 5 minut, aż napęcznieją. Odcedzić wodę i drobno poszatkować. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po 6 godzinach gotowania bulionu, za pomocą cedzaka wyłowić składniki. Mięso oddzielić od kości i pokrojone, dodać do bulionu. Dodać sos sojowy i grzybki. Do miseczek nakładać makaron, po 3 plastry mięsa, przekrojone jajko, pokrojoną dymkę, szczypiorek i chili. Składniki zalać bulionem.