Podpłomyki z indykiem

Liczba osób: 4


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 60 min.


Poziom: łatwe


GRILLOVE lato! Czas na grillowanie ze smakiem – tym razem mamy dla Was przepis na pyszne tradycyjne podpłomyki z grillowanym indykiem w curry. A do zestawu polecamy świeże pesto z rukoli – mniam!

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić na mniejsze części, natrzeć przyprawami, skropić oliwą, dodać posiekany czosnek i jogurt grecki. Wymieszać i odstawić na 2 godziny. Pesto: rukolę zmiksować z czosnkiem, pestkami dyni i oliwą oraz przyprawić. Podpłomyki: składniki wymieszać, wyrobić ciasto, podzielić na mniejsze części i rozwałkować na cienkie placki. Ciasto smażyć na grillu aż się zarumieni. Obrócić placek i posmarować pesto, posypać serem i oregano. Placek także można złożyć na pół jak sandwich. Upieczony placek przełożyć na talerz. W tym samym czasie mięso przełożyć na aluminiowe tacki i piec na grillu przez około 15 minut. Gotowego indyka podawać z podpłomykami z pesto.