Mini kanapki z bakłażanem i pomidorami

Liczba osób: 4


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 25 min.


Poziom: łatwe


Lekkie, zdrowe kanapeczki z pieczonym bakłażanem, pomidorami i rukolą – idalnie sprawdzą się jako imprezowa przekąska!

Sposób przygotowania:

Pomidora pokroić na cząstki. Bakłażana pokroić w plastry, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pokropić oliwą, posypać oregano i natrzeć startym czosnkiem. Piec przez około 10 minut w 180 stopniach C, plastry przewrócić na drugą stronę i piec jeszcze 5 minut. Na kromkę chrupkiego chlebka wyłożyć łyżeczkę hummusu, ostudzony plaster bakłażana, kilka listków rukoli i bazylii. Całość przykryć cząstkami pomidora i posypać prażonymi na patelni orzechami.