Kotleciki ze szpinakiem

Liczba osób: 4


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 50 min.


Poziom: łatwe


Lekkie kotleciki ze szpinakiem – idealne na szybki i smaczny obiad!

Sposób przygotowania:

Kurczaka pokroić w drobną kostkę lub zmielić. Szpinak wcześniej rozmrozić i dobrze odcisnąć z wody. Tak przygotowany szpinak drobno posiekać. Mięso wymieszać ze szpinakiem, startym ząbkiem czosnku, drobno pokrojoną cebulą, przyprawami i pokrojonym w kostkę serem. Wbić żółtko, dodać kaszę manną i wymieszać. Z masy formować małe kotleciki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kotleciki piec przez około 30 minut w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni C.

 

Gotowe kotleciki można podawać z pieczonymi ziemniaczkami, dipem czosnkowym i sałatką ze świeżych warzywa oraz szpinaku.