Imbirowy kurczak z warzywami

Liczba osób: 2


Budżet: średni


Czas przygotowania: 20 min.


Poziom: łatwe


Kurczak w imbirowej marynacie to idealny wybór dla miłośników przepisów z różnych zakątków świata!

Sposób przygotowania:

Wymieszać składniki marynaty. Piersi kurczaka pokroić w kostkę i zalać marynatą. Seler pokroić w plasterki, paprykę w paski. Na głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek i przez 5 minut podsmażać warzywa razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gotowe warzywa przełożyć na talerz. Na patelnię dodać resztę oliwy i wrzucić mięso. Kurczaka smażyć przez około 3 minuty, aż zmieni kolor. Dołożyć warzywa, skropić sokiem z limonki, dodać pokrojone świeże listki szpinaku i przyprawić solą. Całość delikatnie wymieszać.

 

Gotowego kurczaka podawać z ryżem.