Ciasto czekoladowe z malinami

Liczba osób: 8


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 1h 20 min.


Poziom: łatwe


To jest dopiero prawdziwa gratka dla fanów czekolady – rozpływające się w ustach czekoladowe ciasto z malinami. Mniam!

Sposób przygotowania:

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Masło zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, dodawać jajka, mleko. Następnie dołożyć mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cały czas miksując. Na końcu dodać przestudzoną, ale roztopioną czekoladę. Gładką masę przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy o średnicy 21-22 cm. Na wierzch ciasta poukładać świeże maliny. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 50 minut do suchego patyczka.

 

Ciasto można podawać z polewą czekoladową i dekorować świeżymi malinami.