Tagliatelle z polędwiczkami

Liczba osób: 4


Budżet: średni


Czas przygotowania: 40 min.


Poziom: łatwe


Kremowe, rozpływające się w ustach Tagliatelle z polędwiczkami, grzybami leśnymi i śmietanowym sosem!

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Polędwiczki pokroić na kawałki, natrzeć solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. Na rozgrzanej oliwie obsmażyć polędwiczki z każdej strony i odłożyć na talerz. Grzyby i cebulę pokroić, podsmażyć na łyżce masła z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem. Dolać 2 szklanki wody i dusić do momentu aż woda odparuje. Następnie dodać śmietanę i ciągle mieszając, dodać polędwiczki. Doprawić szczyptą ostrej papryki. Gotowe wyłożyć na talerz, posypać tartym parmezanem i natką pietruszki.