Quesadilla z kurczakiem

Liczba osób: 4


Budżet: średni


Czas przygotowania: 60 min.


Poziom: średni


Meksykańskie smaki – czyli pyszna quesadilla z kurczakiem i salsą pomidorową!

Sposób przygotowania:

Kurczaka drobno pokroić, natrzeć łyżką oliwy, czosnkiem i przyprawami. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Kurczaka obsmażać przez 5 minut. Na dużej patelni wyłożyć łyżeczkę masła, położyć tortillę i połowę składników – kurczaka, kukurydzę, warzywa i starty ser. Przykryć drugim plackiem i podsmażać przez 2 minuty. Quesadillę przełożyć na drugą stronę (na wierzch położyć płaski talerz, docisnąć i obrócić). Powtórzyć z resztą tortilli i składników. Salsa: składniki drobno posiekać, przyprawić solą, pieprzem, polać sokiem z limonki i wymieszać. Podgrzane guesadille kroić na kawałki jak pizzę i podawać z salsą.