Makaron tagliatelle ze szpinakiem

Liczba osób: 3-4


Budżet: tanie


Czas przygotowania: 20 min.


Poziom: łatwy


Przepis dla fanów włoskich makaronów – polecamy przepyszne tagliatelle ze szpinakiem!

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Na rozgrzanej patelni rozpuścić oliwę, masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażać przez około minutę. Następnie dodać szpinak i podgrzewać go przez około 5 minut. Gdy szpinak się rozpadnie, dodać serek mascarpone, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, gałką muszkatołową, zagotować. Do szpinaku wyłożyć odcedzony makaron i delikatnie wymieszać. Połączyć z parmezanem i jeszcze raz przemieszać. Makaron wyłożyć na talerze, wierzch udekorować startym serem i listami świeżej bazylii.