Karkówka po cygańsku

Liczba osób: 4


Budżet: średni


Czas przygotowania: 1 h 30 min.


Poziom: średni


Świetny pomysł na obiad? Polecamy karkówkę po cygańsku z pysznym, aromatycznym sosem!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Karkówkę pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju z obu stron. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Cebulę pokroić w ósemki, paprykę w paski, obrane pieczarki na połówki. Na karkówce układać cebulę, następnie pieczarki i paprykę. Całość oprószyć solą oraz pieprzem. Wymieszać wszystkie składniki sosu wraz z drobno pokrojoną papryczką chili i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gotowym sosem zalać mięso. Piec pod przykryciem w temperaturze 200 stopni C przez 1 godzinę. Danie można podawać z ryżem.