Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Potrawy wegetariańskie arrow Ryba duszona z bakaliami
Ryba duszona z bakaliami
Autor : Mirosław Przybycień – Męcina Mała

Składniki :

  • 80 dkg filetów z ryby
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
  • 2 łyżki rodzynków
  • 2 kwaśne jabłka
  • 10 dkg suszonych śliwek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • sok z cytryny
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, olej

Wykonanie :

Filety podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, odstawić na ½ godziny. Odsączyć, przyprawić do smaku, obtoczyć w mące. Smażyć na złoty kolor. Dodać sparzone rodzynki, pokrojone drobno jabłka i śliwki, posiekaną cebulę, masło, przyprawy. Podlać wodą i dusić. Pod koniec duszenia dodać orzechy.

wegeta_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008