Strona główna arrow Talony Towarowe arrow Krupnik z kaszy jęczmiennej
Krupnik z kaszy jęczmiennej
Autor : Zbigniew Czapor – Wzdów

Składniki :

  • 1 porcja włoszczyzny (1 marchewka, 1 pietruszka, 1 por, kawałek selera,
  • kawałek włoskiej kapusty)
  • ½ cebuli
  • 100 g kaszy jęczmiennej „Kupiec”
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 łyżki koperku lub pietruszki
  • pieprz, ziele angielskie
  • 1 łyżka masła, sól.

Wykonanie :

Włoszczyznę oczyścić, umyć i zetrzeć na grubej tarce. W garnku stopić masło, wlać odrobinę ciepłej wody, włożyć warzywa i przez chwilę dusić. Następnie dolać gorącej wody i doprowadzić do wrzenia. Kaszę umyć w zimnej wodzie, wsypać do gotujących się warzyw i gotować na małym ogniu. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę, opłukać i włożyć do gotującej się zupy. Gdy kasza i ziemniaki będą miękkie zdjąć z ognia i posypać koperkiem i pietruszką


KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008